Doel | Thrill the World
18859
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18859,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.1,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive
 

DOEL

 

Initiatiefnemer Paul Smidt, leerkracht op basisschool ’t Schöppert en kunstenaar, is al meer dan 35 jaar lang fan van Michael Jackson. Het begon allemaal toen hij 11 jaar oud was en voor het eerst de videoclip “Thriller” zag op de toenmalige muziekzender TopPop. Wat een sensatie! Een videoclip die eigenlijk meer een korte film was. 14 minuten lang griezelen. Het rode jasje, de weerwolftransformatie, de bioscoop, het kerkhof en de dansende zombies, wat een beleving!

 

Een jaar later, zelf leerling van groep 8, werd hij gegrepen door het lied  “We Are The World”. Het was een eenmalige muzikale samenwerking tussen bekende Amerikaanse popmuzikanten om geld in te zamelen tegen de honger in Afrika. Het was tevens het begin van Michaels missie om met muziek de wereld een betere plaats te willen maken. Er zouden nog veel liedjes volgen met het thema “Heal the World”.

 

Paul zocht in 2008, intussen alweer tien jaar leerkracht, tijdens het voorbereiden van een dansles uit de dansmethode naar een iets ingewikkelder dans om op te voeren met zijn klas. Het was logisch dat hij met Thriller van Michael Jackson het juiste dansnummer gevonden had. Op Thrilltheworld.com, een website gemaakt door fans, wordt door een danslerares de dans in stapjes aangeleerd. Met als doel om tijdens Halloween zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen om simultaan te dansen. Het lukte de kinderen uit zijn klas ook en het optreden tijdens Halloween was een groot succes!

In 2009, het jaar dat Michael Jackson overleed, hebben 550 leerlingen van verschillende basisscholen uit Hengelo Noord “Thrill the World” opgevoerd in het kader van het thema “Dans”.  De dans en het lied verbroederde, sloeg bruggen en zorgde voor nieuwe vriendschappen. Mede dankzij de inzet van de Hengelose cultuureducatie en de vele culturele kunstcoördinatoren van de Hengelose basisscholen werd het een groot succes en werd er een groot bedrag opgehaald voor het Ronald McDonald huis.

 

Na deze opvoering was het dansen en zingen op Michael Jacksons muziek een jaarlijks terugkerend gebeuren op basisschool ’t Schöppert, met vorig jaar als hoogtepunt een opvoering samen met de kinderen van buurtschool de Schothorst tijdens het 40-jarig bestaan van beide scholen.

 

Nu, mede ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum van Thriller, zou het fantastisch zijn om alle kinderen uit de groepen 8 van alle basisscholen in Hengelo simultaan te laten dansen en zingen op de muziek van Michael Jackson.

 

In samenwerking met de Gemeente Hengelo, Provincie Overijssel, Stichting Primato, Metropool, GIbp, jeleukstefoto.nl, Reklatekst, Gentle Rent, MDM Cinematics, Jola Mulder Fotografie, LEDyousee, Impuls Special FX, VEPA, Heutink ICT, Decilux, Go Dance, DJ Bastiq, Gitaarschool Frank Meijer, SNS Bank, Buzzpress, Voskampgroep,  Gildebor, HDC Multimedia, Annie made it, Rotary Hengelo Driene, Lions, Hengelo Promotie, WillemWillinkstichting, Houtmaat Stichting, Fuldauer Stichting, E.H.B.O. Hengelo, Hengelo Sport, Stichting Centrummanagement Hengelo, Ballonnenhuren.nl, de Broodbode, Culturele kunstcoördinatie Hengelo, Hengelose basisschoolleerkrachten, leerlingen en vele vrijwilligers moet dit evenement een spektakel worden om nooit te vergeten!

Naast het dansen en zingen zullen de leerlingen Engelse teksten vertalen, flyers en posters ontwerpen, spandoeken beschilderen, leren schminken en eigen kleren vermaken. Enkele spandoeken worden na het optreden geëxposeerd in een echte kunstgalerie. Hoe leuk is dat?

 

Nieuwe vriendschappen sluiten, verbindingen maken, samenwerken, doorbreken van blokkades, geld ophalen voor het goede doel en het gedachtegoed van Michael doorgeven zijn doelen die behaald hopen te worden in een tijd waarin dat hard nodig is.